Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης

Οι άρτια καταρτισμένοι και πιστοποιημένοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές της arcstudio μπορούν να  απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία σας.

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) είναι ένα αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΚΑ έγγραφο που εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή (ο οποίος έχει ενταχθεί σε ειδικό μητρώο), και στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Με το ΠΕΑ κάθε κτίριο κατατάσσεται σε ενεργειακή κατηγορία (υπάρχουν εννέα κατηγορίες από Α+ έως Η), ενώ ο Επιθεωρητής καταγράφει τις συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.  Η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) απαιτείται για όλα τα ενιαία κτίρια ή τμήματα κτιρίων των βασικών χρήσεων συνολικής επιφάνειας άνω των 50 m2 , σύμφωνα με τις παρακάτω περιπτώσεις:
  • Με το πέρας της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου (από 9/1/2011)
  • Για κάθε πώληση-αγορά ενιαίου τμήματος ή ενιαίου κτιρίου (από 9/1/2011)
  • Για κάθε κάθε ενοικίαση ενιαίου κτιρίου (από 9/1/2011) και για κάθε ενοικίαση τμήματος κτιρίου για κατοικία και επαγγελματική στέγη (από 9/7/2011)
  • Για την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον».


Αναλαμβάνουμε πλήρως όλη την διαδικασία ενεργειακής επιθεώρησης  και έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.

Εκτός από την έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης, θα σας προτείνουμε λύσεις για την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας. Στην περίπτωση που αποφασίσεται να προχωρήσετε σε κάποιες από αυτές τις βελτιώσεις μπορούμε να αναλάβουμε τις εργασίες υλοποίησης.

Η ομάδα μας αναλαμβάνει  την  υλοποίηση των προτάσεων αυτών με εξειδικευμένα συνεργεία παρέχοντας στους ιδιοκτήτες την ασφάλεια της σωστής και έγκαιρης παράδοσης του έργου. Κάθε έργο εκτελείται με την συνεχή επίβλεψη Μηχανικού του γραφείου μας.    

  Οι εργασίες που αναλαμβάνουμε αφορούν:
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.
  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.
  • Μελέτη και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πανέλων
  • Ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον».



Εκτός από τις παραπάνω εργασίες διαθέτουμε συνεργεία και αναλαμβάνουμε κάθε είδους εργασίας στο κτίριό σας, οι οποίες μπορεί να μην αφορούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου