Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Διάκριση σε παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό Ξενοδοχείου Καλλιτεχνών

Ο αρχιτέκτονας Βασίλης Βαβουγυιός (απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών) σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα της ομάδας μας Ίριδα Κουνενή έλαβαν μέρος στον  παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών της opengap με τίτλο Inspiration Hotel. Η συμμετοχή τους έλαβε τιμητικό έπαινο (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ)
Το ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν να σχεδιαστεί ένα ξενοδοχείο το οποίο θα φιλοξενεί καλλιτέχνες (μουσικούς, συγγραφείς, ζωγράφους κτλ) και θα αποτελεί τόσο πηγή έμπνευσης όσο και ηρεμίας και διαλογισμού. Την επιλογή της τοποθεσίας οι διοργανωτές την άφησαν στους διαγωνιζόμενους.

Η πρότασή τους τοποθετείται στον Πειραιά, δίπλα στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Οι χώροι του ξενοδοχείου αναπτύσσονται αμφίπλευρα ενός γραμμικού πάρκου. Οι περαστικοί μπορούν όχι μόνο να δουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών που βρίσκονται σε αυτό, αλλά και τους ίδιους κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Οι χώροι εργασίας φέρουν διαφάνεια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανάμεσα στον κόσμο και στους καλλιτέχνες μία σχέση παρατηρητή-εκθέματος.

Παλιά βαγόνια επαναχρησιμοποιήθηκαν και διαμορφώθηκαν σε υπνοδωμάτια για τους καλλιτέχνες. Δημιουργήθηκαν αυτά τα εναλλακτικά sleeping boxes, επειδή σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο το θέμα του ύπνου είναι μία καθημερινή ανάγκη και όχι σκοπός της διαμονής. Ο κόσμος έρχεται εδώ για να εμπνευστεί και να δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου