Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δικαιολογητικά χορηγήσεως άδειας λειτουργίας φαρμακείου ή συστέγασης

Για να ανοίξει ένας νέος φαρμακοποιός ένα φαρμακείο ή για να συστεγαστεί με έναν παλαιότερο, πρέπει πρώτα να έχει άδεια λειτουργίας φαρμακείου. Για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας φαρμακείου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 5607/1932 (ΦΕΚ 300 Α') πρέπει να υποβληθούν από τον αιτούντα, μαζί με τη σχετική αίτηση για επιθεώρηση του καταστήματος, όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, τα εξής δικαιολογητικά: 

  • Βεβαίωση της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής, ότι το κατάστημα όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, δεν είναι αυθαίρετο και δεν περιλαμβάνει αυθαίρετες κατασκευές ή προσθήκες.
  • Αντίγραφο συμφωνητικού μισθώσεως από τον αιτούντα φαρμακοποιό του καταστήματος, όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, ή πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
  • Σχέδιο κατόψεως του καταστήματος, στο οποίο να φαίνονται οι καθαρές διαστάσεις του.
  • Απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής σε κλίμακα 1:200, στο οποίο θα σημειώνονται τα φαρμακεία που ευρίσκονται σε απόσταση μέχρι (100) μέτρων από το υπό λειτουργία φαρμακείο.
  • Βεβαίωση της αρμόδιας πυροσβεστικής υπηρεσίας ότι το κατάστημα διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας ή επαρκή πυροσβεστικά μέσα.
Το σχέδιο κατόψεως του καταστήματος, καθώς και το απόσπασμα του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α') του μηχανικού που τα συνέταξε για την ακρίβεια αυτών. 

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την έκδοση άδειας λειτουργίας φαρμακείων, καταστημάτων κτλ. σε όλη την Αττική, την Άνδρο και τη Σύρο. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr 

Προσεχώς θα δημοσιεύσουμε τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας και για άλλα καταστήματα και χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου