Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "Εξοικονόμηση Ενέργειας"

ENERGY DAY: ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011, 6 μ.μ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Εξοικονόμηση Ενέργειας: Πως θα πεισθούν οι ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν τα κτίριά τους;». Συμπληρώστε και στείλτε μας το σχετικό ερωτηματολόγιο έως τις 10.4.2011!


Η ΠΟΜΙΔΑ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να παραστούν στη δημόσια συζήτηση με το παραπάνω θέμα, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, ώρα 6 μ. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, 4ος όρ.). Η εκδήλωση που εντάσσεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενέργειας 2011 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοχεύει να φέρει κοντά τους αρμόδιους του κράτους, των τεχνικών και της οικονομίας με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ακινήτων από πολλά μέρη της χώρας, για να συζητήσουν το πλέον κρίσιμο θέμα, δηλαδή το πώς, μέσα στη σημερινή κρίση, θα μπορέσουμε να πείσουμε τους ιδιοκτήτες κτιρίων να τα αναβαθμίσουν ενεργειακά! Στην εκδήλωση αυτή θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Ποιά η ανταπόκριση των ιδιοκτητών στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ»;  
  • Ποιά άλλα προγράμματα, κίνητρα & διευκολύνσεις είναι αναγκαία για να πεισθούν;
  • Ποιά εμπόδια πρέπει να παραμεριστούν ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους;
 Τις θέσεις της ΠΟΜΙΔΑ θα εκθέσουν ο Αντιπρόεδρός της Καθηγητής ΕΜΠ κ. Χαρ. Τσουτρέλης και ο Ενεργειακός Σύμβουλός της Μηχανολόγος κ. Σταμάτης Περδίος. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Θεοδ. Σεραφείδης, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος,  ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών Καθηγητής ΕΜΠ κ. Γ. Κοντορούπης και εκπρόσωποι του τεχνικού, βιομηχανικού και τραπεζικού κόσμου της χώρας, στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ από όλη τη χώρα και εκπρόσωποι του Τύπου και των ΜΜΕ. Επίσης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να μας πουν τη γνώμη τους, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντάς μας το ερωτηματολόγιο του θέματος της συζήτησης που μας έχει σταλεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Σημειώνουμε ότι τα συμπεράσματα της συζήτησης αυτής θα παρουσιαστούν στην κεντρική ετήσια εκδήλωση της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I.), που θα διεξαχθεί δύο ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες (Charlemagne Building), την Τετάρτη, 13 Απριλίου, ώρα 14.30 � 18.00 στα πλαίσια της «EUROPEAN SUSTAINABLE ENERGY WEEK 2011» υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προεδρία του κ. Στράτου Παραδιά, με θέμα «Energy Efficiency: How to convince property owners to renovate». Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση αυτή θα είναι ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας κ. Gunther Oettinger, με θέμα: «An overview of EU Energy Efficiency Policy».  [ΠΟΜΙΔΑ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου