Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

DESIGN FOR LIFE

Η ομάδα arcstudio στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης των εξελίξεων στα θέματα Design θα παρακολουθήσει την έκθεση αυτή. 


Οι κορυφαίοι designers του 20ου αιώνα συνδιαλέγονται με τους νέους Έλληνες δημιουργούς στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”. Από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Για δεύτερη χρονιά η έκθεση Design For Life έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στους μεγάλους designers και αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα αλλά και στην Ελληνική πρωτοπορία του χώρου. Mε εκθέματα να καταφτάνουν από μουσεία design, γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και εταιρείες αναπαραγωγής, κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι τα 150 χρόνια design, από τον Antoni Gaudi ως τον Philippe Starck. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η ενότητα "Μuseum Classics" και τα αφιερώματα σε τρία από τα πιο επιδραστικά κινήματα του 20ου αιώνα: "Memphis", "Alchimia" και "De Stijl”.
Ανάμεσα στους Έλληνες designers, πρωταγωνιστές οι Point Supreme Architects, AFU, Αλεξάνδρα Τσουκαλά, Ζακόπουλος– Meneghini, Νεφέλη Κονταρίνη, Λυδία Χαϊδά. 
Δύο σημαντικά projects που αναδεικνύουν τη δύναμη του σχεδιασμού και το ταλέντο του αρχιτέκτονα παρουσιάζουν ο Θεοφάνης Μπομπότης (BOBOTIS ARCHITECTS) και ο Αλέξανδρος Τριποδάκης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την συμμετοχή και υποστήριξη επώνυμων εταιριών όπως η Casa Di Patsi, Deloudis, Avax, Knoll, Fritz Hansen, Artemide, Halo, Set, Design Plaza, More Design, Christofle, Colombo Design, Αιών, LG, Yamaha.
Στo πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθεί και φέτος ημερίδα με θέμα «Το design για έναν κόσμο που αλλάζει» στις 24 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.
Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο.

Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 23/9/2011, 16:00 – 22:00
Σάββατο 24/9/2011, 10:00 – 22:00
Κυριακή 25/9/2010, 10:00 – 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου