Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σκάλες, σκάλες, σκάλες

Η ομάδα arcstudio αναλαμβάνει την ανακαίνιση του σπιτιού ή του μαγαζιού σας, προτείνοντας μοντέρνες και οικονομικές λύσεις.

 Η σκάλα αποτελεί χρηστικό στοιχείο ενός σπιτιού. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η σκάλα έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό στοιχείο για τη συνολική αισθητική ενός χώρου. Χωρίς να παραμελείται η πρακτικότητα, ο έξυπνος σχεδιασμός επαναπροσδιορίζει το ρόλο της σκάλας. Μερικά παραδείγματα θα σας πείσουν.

  • Σκάλα - βιβλιοθήκη 
Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Levitate Architects έλυσε το πρόβλημα χώρου (ή μάλλον έλειψης χώρου) που έχουν τα περισσότερα σπίτια, ενώνοντας δύο λειτουργίες σε μία. Πολύ πρακτικό, αλλά και κομψό αποτέλεσμα.





  •  Σκάλα - συρταριέρα 
 Όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα, έτσι και σε αυτό, η σκάλα παύει να είναι "άχρηστος χώρος" και πλέον γίνεται χρηστικό αντικείμενο με απεριόριστες δυνατότητες αποθήκευσης. Εδώ, κάθε σκαλί είναι συρτάρι, όπου μπορεί να αποθηκεύσει κανείς παπούτσια, είδη καθαριότητας κτλ.



  •  Σκάλα γλυπτό
Εκτός από τη χρηστικότητα, σημαντικό ρόλο παίζει και η αισθητική. Η σκάλα παύει να είναι ένα «βαρύ» οπτικά αντικείμενο και μεταμορφώνεται σε γλυπτό.





  • Ιπτάμενη σκάλα
Σε αυτή την περίπτωση less is more…Η σκάλα αποτελείται από την ελάχιστη επιφάνεια που χρειάζεται, δημιουργώντας ένα ευχάριστο οπτικά αποτέλεσμα.




  • Μια μικρή, μικρή σκάλα
Όταν υπάρχει ελάχιστος χώρος για να τοποθετηθεί μία σκάλα, η παρακάτω λύση είναι ιδανική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου