Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σηφουνάκης: τι είπε για αυθαίρετα-δασικούς χάρτες

Την τριακονταετή αναστολή κατεδάφισης με παράλληλη υποχρέωση των  Δήμων να ολοκληρώσουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό τους εντός εικοσαετίας επεσήμανε ως μεγάλες τομές του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “Νέα”.
Ο κ. Σηφουνάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ως υβριδική λύση που από τη μια πλευρά έχει “πράσινα” χαρακτηριστικά και από την άλλη θα εξασφαλίσει σημαντικά ποσά για το δημόσιο Ταμείο εν καιρώ Μνημονίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη ο νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, με κατάργηση των πολεοδομικών γραφείων και τη διαφοροποίηση του εγκριτικού από το εποπτικό έργο, θα θέσει ένα οριστικό τέλος στο φαινόμενο της αυθαιρεσίας.
Το νομοσχέδιο, υποστήριξε ο υφυπουργός, θα οδηγήσει σε εξάλειψη των αρχιτεκτονικών αυθαιρεσιών με καθιέρωση μορφολογικών κανόνων για τη δόμηση σε κάθε Δήμο της χώρας, ενώ επίσης θα θέσει ουσιαστικούς κανόνες για τον σεβασμό του περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στο ζήτημα των δασικών χαρτών ο κ. Σηφουνάκης προανήγγειλε αναρτήσεις στους Δήμους Δροσιάς, Σταμάτας, Κηφισιάς, Φυλής, ενώ σε Μαραθώνα-Πεντέλη-Νέα Πεντέλη θα κυρωθούν 70.000 στρέμματα με αναμονή κυρώσεων των υπό εξέταση υποθέσεων για τις οποίες έχουν υποβληθεί επίσημες αντιρρήσεις.

[econews]

Η ομάδα μας θέλει να ξέρει τη γνώμη των αναγνωστών.  Αφήστε το σχόλιο σας κάτω από το άρθρο που σας ενδιαφέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου