Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πανωσήκωμα στα έσοδα των αυθαιρέτων

 Η ομάδα μας αναλαμβάνει την διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτου σε όλη την Αττική. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr
 

Κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά όσοι έχουν παρανομήσει ως ιδιοκτήτες αυθαίρετου, καθώς αυτοί και πάλι θα καταφέρουν να αποφύγουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα, που έρχεται με τη μορφή του ειδικού τέλους και μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όπως εκτιμάται, η επιβολή του τέλους αυτού θα λειτουργήσει ανασταλτικά στη διαδικασία «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων βάσει του νόμου που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή. Και αυτό γιατί όποιος τολμήσει να νομιμοποιήσει αυθαίρετο θα υποστεί τις συνέπειες της νέας φορο-επιδρομής, αφού η «νομιμοποίηση» συνεπάγεται την ηλεκτροδότηση του ακινήτου και την «εμφάνιση» των τετραγωνικών του. Το ποσό, μάλιστα, θα εκτοξευτεί στα ύψη καθώς το 2012 θα υπολογιστεί με νέες αντικειμενικές τιμές, γεγονός που οδήγησε το κυβερνητικό επιτελείο να προβλέψει την καταβολή του προστίμου σε δόσεις.
Το μέτρο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε συρρίκνωση των προσδοκώμενων εσόδων από τα αυθαίρετα, καθώς εκείνοι που θα καταθέσουν αίτηση «νομιμοποίησης» -για τα επόμενα 30 χρόνια- θα μειωθούν σημαντικά και μόνο εκείνοι που προσβλέπουν σε σημαντικές υπεραξίες από τη μεταβίβαση αυθαίρετης οικοδομής θα μπορέσουν να επωμιστούν το νέο χαράτσι. Ακόμη και αυτοί, όμως, θα προχωρήσουν σε επαναξιολόγηση της κίνησης αυτής και θα εξαντλήσουν όλα τους τα περιθώρια με στόχο να μην καταβάλλουν τη δόση του 2011.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι το μέτρο αυτό διώχνει και τους ελάχιστους ξένους επενδυτές, οι οποίοι σκόπευαν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα λόγω distress, μιας και η φορολογική αντιμετώπιση των αγορών μέσω οχημάτων ειδικού τύπου και ειδικά offshore εταιρειών απαιτεί την προσωποποίηση του κύριου μέτοχου σε συνδυασμό με τη δήλωση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων που αυτός κατέχει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

[RE+D Magazine]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου