Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

New Designers

Μόλις επέστρεψα από την έκθεση Έπιπλο Design 2011. Ο κύριος λόγος που πήγα στην έκθεση ήταν το κομμάτι της έκθεσης New Designers, στο οποίο σχεδιαστές από σχολές όλης της χώρας έχουν την ευκαιρία να δείξουν νέες, φρέσκες ιδέες. Τις δικές τους ιδέες. Και πράγματι πολλά χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, επανασχεδιάστηκαν από καινούριες οπτικές γωνίες. Με πολύ κέφι και αγάπη για τον σχεδιασμό τα νέα αυτά παιδιά δοκίμασαν να επαναπροσδιορίσουν κάποια αντικείμενα, όπως τη βιβλιοθήκη και το κάθισμα. 

Δύο από αυτά τα αντικείμενα είναι τα παρακάτω:


Το συγκεκριμένο έπιπλο έχει σχεδιαστεί από τον Δημήτρη Μωράκη, την Αγγελική Τσούπρα, την Χριστίνα Φελουτζή και την Ηρώ Χασαποπούλου. Το πολυχρηστικό αυτό έπιπλο λειτουργεί σαν βιβλιοθήκη και κρεμάστρα, ενώ τα πλαϊνά των κύβων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν προσωρινό σημειωματάριο ή για την καθημερινή λίστα για ψώνια.


Το δεύτερο αντικείμενο έχει σχεδιαστεί από τον Δημήτρη Μωράκη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτό σαν κρεμάστρα. Τοποθετώντας πολλαπλές τέτοιες κρεμάστρες μπορεί να δημιουργήσει κανείς μία πρωτότυπη και πολυχρηστική βιβλιοθήκη. Η απλότητα του σχεδιασμού και η ξεκάθαρη χρηστικότητα κάνουν το συγκεκριμένο έπιπλο να ξεχωρίζει.

Δυστυχώς, οι υπόλοιποι σχεδιαστές ήταν αντίθετοι στην φωτογράφηση και παρουσίαση των επίπλων τους. Παρ'όλ'αυτά, η ομάδα arcstudio εύχεται σε όλους καλή συνέχεια και να συνεχίσουν να δίνουν νέες ιδέες στον σχεδιασμό επίπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου