Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αυθαίρετα: χάος με τη ρύθμιση – Έκκληση για παράταση

Να παραταθεί κατά τέσσερις μήνες η πρώτη φάση υποβολής δηλώσεων για τα αυθαίρετα, ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι δύο πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του ν.4014, απέδειξαν ότι πρόκειται για ένα κείμενο με πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του.
«Έχει περάσει σχεδόν το 1/3 του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος για την υποβολή της πρώτης φάσης και επικρατεί ένα πραγματικό χάος».
«Οι μηχανικοί εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης είναι αναγκασμένοι να απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών ερμηνεύοντας τον νόμο ποικιλοτρόπως. Δυστυχώς οι απαντήσεις που δίνονται από επίσημους φορείς είναι προφορικές χωρίς καμία εγκυρότητα και αυτό επιδεινώνει την κατάσταση».
Οι μηχανικοί αποδίδουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πολυπλοκότητα της υφιστάμενης πολεοδομικής νομοθεσίας αλλά και στο γεγονός ότι  κάθε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής αποτελεί μοναδικό αντικείμενο μελέτης, ενώ καταγγέλλουν ότι οι νόμιμες αμοιβές δεν έχουν ξεκαθαριστεί και αναμένονται οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις και διευκρινήσεις.
Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος  ζητά από την διοίκηση να παρατείνει την πρώτη φάση υποβολής των αυθαιρέτων τουλάχιστον για 4 μήνες και προτείνει, στο χρονικό διάστημα της παράτασης, να συγκεντρωθούν και να κωδικοποιηθούν όλα τα ερωτήματα των μηχανικών ώστε να απαντηθούν επίσημα.

[econews]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου