Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Έκδοση Άδειας Λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας)

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την έκδοση Άδειας Λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών σε όλη την Αττική, την Άνδρο και τη Σύρο. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr  

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση Άδειας Λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας) είναι:

  1. Αίτηση από το ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή από τρίτους με εξουσιοδότηση, στην οποία θα ορίζεται ο υπεύθυνος λειτουργίας αυτής.
  2. Εφόσον πρόκειται για εταιρεία τo Κωδικοποιημένο καταστατικό της εταιρείας σε ΦΕΚ για Α.Ε. και Ε.Π.Ε ή θεωρημένο από το Πρωτοδικείο για Ο.Ε. ή Ε.Ε. (Υφίσταται δυνατότητα για αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την Υπηρεσία μας).
  3. Τα εκ του Νόμου προβλεπόμενα έγγραφα, από τα οποία θα αποδεικνύεται η κυριότητα ή η μίσθωση της κολυμβητικής δεξαμενής από τον αιτούντα την άδεια λειτουργίας (Θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.).
  4. Σχεδιαγράμματα (κατόψεις και τομές) σε τρία αντίγραφα της δεξαμενής, θεωρημένα από την αρμόδια Πολεοδομία. Επί των σχεδιαγραμμάτων θα βεβαιώνεται αυθημερόν ότι το κτίριο είναι νόμιμο και ότι ο χώρος είναι κυρίας χρήσης προοριζόμενος για την συγκεκριμένη χρήση. (Θα αναφέρονται με ακρίβεια οι διαστάσεις, μήκος- πλάτος- ωφέλιμος χώρος καθώς και ο προορισμός του κάθε χώρου)
  5. Έκθεση εις τριπλούν των τεχνικών στοιχείων της δεξαμενής (έκθεση, υπολογισμός) υπογεγραμμένα από διπλωματούχο μηχανικό στην οποία θα φαίνονται :                       
-          Η Χωρητικότητα της δεξαμενής και οι οριζόντιες διαστάσεις
-          Ο ρυθμός ανακυκλοφορίας του ύδατος
-          Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων που δύναται να βρίσκονται στο χώρο της δεξαμενής και
      στους λοιπούς χώρους  αυτής.
-          Ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εποπτών ασφαλείας και παροχής πρώτων βοηθειών.
-          Τα αναγκαία ελάχιστα σωσίβια μέσα.
-          Η δυνατότητα λειτουργίας της δεξαμενής κατά τις βραδινές ώρες.
-          Η ακολουθούμενη μέθοδος επεξεργασίας του ύδατος.
  1. Βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  συνοδευόμενη από θεωρημένη μελέτη πυρασφάλειας
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος στην οποία θα ορίζει τον υπεύθυνο για τη καλή λειτουργία και συντήρηση της δεξαμενής και των εν γένει εγκαταστάσεων αυτής σύμφωνα με τους υγειονομικούς όρους, καθώς και τον υπεύθυνο επόπτη ασφαλείας (ναυαγοσώστη). (Η Υπεύθυνη Δήλωση θα συνοδεύεται από επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων τους)
  3. Ακριβές φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας η σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας του ασφαλιστικού φορέα (ενδιαφερομένου ή του νομίμου εκπροσώπου η εκπροσώπων της εταιρείας) ή αν πρόκειται για αλλοδαπό άδεια διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας για τον υπήκοο ξένου κράτους μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδική ταυτότητα Ομογενούς ή νόμιμη προξενική θεώρηση διαβατηρίου για τους ομογενείς από χώρες του εξωτερικού. Άδειας διαμονής για τους υπηκόους ξένου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  4. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του αιτούντος ή του νομίμου εκπροσώπου ή εκπροσώπων.
  5. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας του υπεύθυνου για την εφαρμογή της Νομοθεσίας για την καλή λειτουργία και συντήρηση της δεξαμενής, σύμφωνα  με τους υγειονομικούς όρους, καθώς και του επόπτη ασφαλείας  (ναυαγοσώστη), απ΄ όπου να προκύπτει και η τελευταία θεώρηση (εκδίδεται από την Νομαρχία Αθηνών – Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου, Λ. Αλεξάνδρας 196)
  6. Παράβολο (διπλότυπο καταβολής ποσού) στο Δήμο ποσού 185 ευρώ {ΦΕΚ 2438/τ-β΄/2007(ΚΥΑ 61167/2007)}.
  7. Κάθε άλλο δικαιολογητικό ή στοιχείο σχετικό που επιβάλλεται από την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία και αφορά τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και τη δασική νομοθεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου