Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το πρώτο πράγμα που βλέπω το πρωί...

Το άρθρο είναι από το arc-deco.blogspot.com

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες [ή είναι η ιδέα μου;] για την ανανέωση της κρεβατοκάμαρας και ιδιαίτερα για τα κομοδίνα. Η αλήθεια είναι ότι αλλάζοντας κομοδίνα μπορεί κανείς να δώσει την αίσθηση της ανανέωσης. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο το ένα, έτσι ώστε να έχετε δύο διαφορετικά, ή να αλλάξετε και τα δύο. Μία πολύ ωραία και γρήγορη λύση είναι να βάψετε τα κομοδίνα που ήδη έχετε σε άλλο χρώμα. Προτιμήστε κάποιο έντονο χρώμα για να "κλέβει" τη ματιά. Ή -άμα το κομοδίνο σας έχει πολλά συρτάρια- βάψτε κάθε συρτάρι σε διαφορετικό τόνο του ίδιου χρώματος. Αλλάζοντας και τα χερούλια, έχετε ένα εντελώς διαφορετικό κομοδίνο!

norskeinteriorblogger.blogspot.com

Η πιο οικονομική λύση είναι να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αντικείμενο για κομοδίνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία περισσευούμενη καρέκλα [είτε ταιριάζει χρωματικά είτε δημιουργεί αντίθεση]. Μοντέρνα ή κλασική, ακόμα και πολυθρόνα [άμα χωράει χωρίς να "μπουκώνει" το δωμάτιο].

www.kikareichert.com

www.kikareichert.com
ohpioneer.com

Ή ακόμα και μερικά σκαμπό, μπορούν να δημιουργήσουν την επιφάνεια που χρειάζεστε και να αποτελέσουν και διακοσμητική πρόταση.

www.kikareichert.com

 Στο ίδιο πνέυμα, αν δεν χρειάζεστε πολύ χώρο δίπλα στο κρεβάτι, βάλτε μία σκάλα (όπως έχουμε πει και στο "Μια σκάλα, μα ποιά σκάλα;")


www.sweetpeachblog.com

 Ένα απλό ράφι μπορεί να σας εξυπηρετήσει εύκολα και συνδυάζοντάς το με ένα πρωτότυπο φωτιστικό, θα έχετε ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα.

bblinks.blogspot.com

Αγαπημένη μου πρόταση, μιας και είμαι λάτρης των vintage αντικειμένων, είναι να χρησιμοποιήσετε παλιές βαλίτσες. Βάλτε τις τη μία πάνω στην άλλη, είτε κατά μέγεθος είτε ανακατεμένες. Αν η βαλίτσα που έχετε βάλει πάνω πάνω δεν είναι λεία και δεν μπορούν να σταθούν αντικείμενα πάνω της, τοποθετήστε ένα δίσκο ή ακόμα και ένα καθρέφτη!

www.countryliving.com
http://cupcakesandcashmere.com
Αν δεν έχετε βαλίτσες εύκαιρες, χρησιμοποιήστε κουτιά. Ειδικά τα δερμάτινα, θα δώσουν πολυ ωραίο αποτέλεσμα.

www.designshuffle.com
Ή ακόμα χρησιμοποιήστε και βαλίτσες και κουτιά, έτσι ώστε να δώσετε το επιθυμητό ύψος.

style-files.com

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, σκεφτείτε καλά τι χώρους χρειάζεστε για το κομοδίνο σας. Οι περισσότερες από τις παραπάνω ιδέες είναι αισθητικά ωραίες, αλλά δεν έχουν πολλούς χώρους ή οι χώροι που δημιουργούνται δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι. Παρ' όλ' αυτά, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ατικείμενο που η αρχική του χρήση είναι άλλη από αυτή του κομοδίνου και τολμήστε να παίξετε με τα χρώματα και τις υφές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου