Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ο 10λογος της διακόσμησης

 Το άρθρο είναι από το arc-deco.blogspot.com

Πολλές φορές βλέπετε κάποια ιδέα που σας αρέσει σε ένα περιοδικό ή σε κάποιο φιλικό σπίτι, αλλά δεν ξέρετε πως να την εφαρμόσετε ακριβώς στο δικό σας σπίτι. Άλλες φορές σας έχουν φέρει δώρο ή αγοράσατε εσείς κάποιο αντικείμενο που σας αρέσει μεν, αλλά δεν είστε σίγουροι αν ταιριάζει στο χώρο σας. Παρακάτω συνόψισα δέκα βασικές αρχές που μπορείτε να έχετε σαν βασικό οδηγό, όσον αφορά τη διακόσμηση.

1. Mix n'match
hommieuk.blogspot.com
Μην φοβάστε να αναμείξετε το παλιό με το καινούριο. Οι μοντέρνες καρέκλες που έχετε βάλει στο μάτι ταιριάζουν άψογα με το παλιό, ξύλινο τραπέζι της γιαγιάς. 

2. Κρέμασέ το
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από άδειους τοίχους. Με σωστές επιλογές μπορείτε να αλλάξετε όλο το ύφος ενός δωματίου. Μπορείτε να κρεμάσετε ακριβά έργα τέχνης ή τις ζωγραφιές των παιδιών σας καδραρισμένες ή ακόμα και κάποια αγαπημένη σας φωτογραφία εκτυπωμένη σε καμβά. Ακόμα και ξύλα που μαζέψατε στην παραλία τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο μπορούν να αποτελέσουν διακοσμητική πρόταση. Ό,τι και να αποφασίσετε να κρεμάσετε, δώστε λίγη παραπάνω σκέψη στο κάδρο. Μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.
3. Χρώμα
houzz.com
Όπως έχω γράψει ξανά και ξανά, όλα έχουν να κάνουν με το χρώμα. Ακόμα και το πιο βαρετό δωμάτιο μπορεί να μεταμορφωθεί βάφοντας έναν και μόνο τοίχο ή βάζοντας ένα κεντρικό έπιπλο βαμμένο σε έντονο χρώμα.

4. Υφές
itsdesigned.tumblr.com
Εκτός από το χρώμα, σημαντικό ρόλο παίζουν οι υφές. Είτε στα υφάσματα είτε στα υλικά μη διστάσετε να συνδυάσετε σκληρά με μαλακά (πχ ένα μαλακό κουβερλί πάνω σε ένα δερμάτινο καναπέ) ή ανάγλυφα με λεία (πχ ένα τραπεζάκι από έντονα ανάγλυφο ξύλο σε ένα μαρμάρινο δάπεδο).
5. Κουρτίνες
Μία από τις πιο οικονομικές λύσεις για την ανανέωση ενός χώρου είναι η αλλαγή της κουρτίνας. Είτε βάζοντας καινούρια είτε μεταποιώντας αυτήν που ήδη έχετε.

6. Φωτισμός
Ο φωτισμός εκτός από απαραίτητος, μπορεί να γίνει και διακοσμητικό στοιχείο. Αγοράστε ή φτιάξτε μόνοι σας φωτιστικά που ταιριάζουν στο χώρο σας και δίνουν ξεχωριστή λάμψη.

7. Εποχική διακόσμηση
Μη διστάζετε να αλλάζετε τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση. Φρέσκα λουλούδια την άνοιξη, εποχικά φρούτα, ψάθινα καπέλα το καλοκαίρι. 

8. Κεντρικό διακοσμητικό
Στην τραπεζαρία απαλλαγείτε από το κλασικό βάζο με λουλούδια και δοκιμάστε πρωτότυπα ετερόκλητα διακοσμητικά. Δαντέλες της γιαγιάς με μοντέρνα παρουσίαση,  διάφανα βάζα με φρούτα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

9. Art de la table

Αποφύγετε τα υπερφορτωμένα τραπέζια. Χρησιμοποιήστε πρωτότυπα υλικά, ακόμα και όταν στρώνετε τραπέζι μόνο για την οικογένεια.

10. Ανακυκλώστε
Η αγαπημένη μου συμβουλή: Ανακυκλώστε! Είτε ξαναβάφοντας ένα παλιό έπιπλο είτε δίνοντας σε ένα παλιό αντικείμενο νέα χρήση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου