Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Άδειες σε περιοχές Natura: αλλαγές προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Αλλαγές ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το σκέλος του νομοσχεδίου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που αφορά το δίκτυο Natura.
Διευκρινίζεται ότι «στην περίπτωση των έργων και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura, η περιβαλλοντική αδειοδότηση διενεργείται με βάση τις σχετικές πρόνοιες των ειδικότερων προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων προστασίας».
Επίσης διευκρινίζεται ότι η απόφαση σχετικά με το εάν ένα έργο ή δραστηριότητα πρέπει να πραγματοποιηθεί για επιτακτικούς λόγους σημαντικού δημόσιου συμφέροντος λαμβάνεται από τον υπουργό ΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι η αλλαγή του καθεστώτος περιβαλλοντικής αδειοδότησης θα συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση μεγάλων και μικρότερων επενδυτικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί και καθυστερούν, αφού θα τεθούν ξεκάθαροι κανόνες που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, θα εφαρμοστούν ταχύτερες διαδικασίες και θα ισχυροποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με την ενδυνάμωση του ρόλου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

[econews]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου