Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πρωτότυπο φωτιστικό



Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για φωτιστικό σε παιδικό δωμάτιο ή κρεβατοκάμαρα, προτείνει η εταιρεία estiluz. Το φωτιστικό αυτό έχει σχήμα μπαλονιού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο ή τρία σε ένα δωμάτιο για μια πιο χαρούμενη νότα!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Έξυπνη πρίζα


Πολύ έξυπνη ιδέα για οικονομία χώρου.. Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν μία συνηθισμένη πρίζα, όταν όμως την σπρώξεις ελαφρά προς τα μέσα, εξέρχεται από τον τοίχο και εμφανίζονται τέσσερις επιπλέον πρίζες! Η αισθητική συναντάει την εργονομία. Δυστυχώς δεν έχει βγει στην παραγωγή ακόμα.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ημιυπαίθριοι: παρατείνεται η καταβολή της πρώτης δόσης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα πολλών πολιτών, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2012.
Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου για τους ημιυπαίθριους χώρους παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 για όλες τις υποβαλλόμενες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 αιτήσεις. [ΥΠΕΚΑ]

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ενεργειακό πιστοποιητικό: υποχρεωτικό για ενοικιαζόμενα κτήρια

Η ομάδα μας αναλαμβάνει όλη την διαδικασία ενεργειακής επιθεώρησης και την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Επίσης, προτείνουμε και υλοποιούμε λύσεις για την αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης του κτιρίου σας.
Από σήμερα 9 Ιανουαρίου, πρέπει να εκδίδεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για όλα τα ενοικιαζόμενα ακίνητα άνω των 50 τ.μ . Ο αριθμός πρωτοκόλλου πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο, ειδάλλως η φορολογική αρχή δεν θα αποδέχεται τα μισθωτήρια έγγραφα-συμβόλαια.

Οι ιδιοκτήτες δεν είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίζουν ενεργειακά τα κτήριά τους. «Ρόλος» του πιστοποιητικού είναι να μεταβάλλει τη μισθωτική αξία των ακινήτων σε συνάρτηση με την ενεργειακή τους αποδοτικότητα.

Από την υποχρέωση έκδοσης Ενεργειακού Πιστοποιητικού εξαιρούνται:

1. Νέες μισθώσεις κτισμάτων (κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων κ.λπ.) συνολικής επιφανείας κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων.

2. Παρατάσεις – ανανεώσεις υφισταμένων μισθώσεων με τον αυτό υφιστάμενο μισθωτή.

3. Τροποποιήσεις όρων υφισταμένων μισθώσεων (π.χ. μειώσεις καταβαλλομένων μισθωμάτων).

4. Μισθώσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.

5. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

6. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, στάβλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κ.λπ.

7. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.
[econews.gr]

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Athens, the little great city


Αθήνα...μία όμορφη πόλη, που με τη βοήθεια όλων μας μπορεί να γίνει ακόμα ομορφότερη. Ας την κάνουμε την πόλη που μας αξίζει να ζούμε.

Άδεια λειτουργίας συνεργείου επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την έκδοση άδειας λειτουργίας συνεργείου επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την μελέτη και ανακαίνιση του καταστήματος σε όλη την Αττική, την Άνδρο και τη Σύρο. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr 
 

Για να εκδοθεί οικοδομική άδεια για συνεργείο επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, χρειάζονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
● Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (το παρόν έντυπο)
● Τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της Περιοχής σε τρία αντίτυπα σύμφωνα με το ΠΔ 78/88. Θεώρηση του τοπογραφικού από την αρμόδια υπηρεσία Δημ. ΄Έργων για τα εκτός σχεδίου (Εθν. Οδούς).
● Βεβαίωση ότι υποβλήθηκε στην αρμόδια αρχή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου σε τρία αντίτυπα με τις εγκαταστάσεις και τις θέσεις μηχανημάτων
Τομή του κτιρίου
Τεχνική έκθεση από τον υπεύθυνο τεχνικό για τη κατασκευή του κτιρίου και τις εγκαταστάσεις και συσκευές.
● Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης για συνεργεία εκτός σχεδίου επί εθνικών οδών.
Δήλωση μηχανικού ότι ο εκπεμπόμενος θόρυβος είναι μικρότερος από τα καθοριζόμενα ανώτατα όρια.
● Μελέτη μηχανικού για την αναμενόμενη στάθμη θορύβου (μόνο φανοποιεία)
● Μελέτη διπλωματούχου μηχανικού για το επιλεγόμενο σύστημα αντιρύπανσης (μόνο βαφεία)
● Μελέτη Μηχανικού για το σύστημα εξαερισμού του συνεργείου
● Προϋπολογισμός δαπάνης σε τρία αντίτυπα υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο Μηχανικό
● Γραμμάτιο κατάθεσης δημοσίου ταμείου 23,50 ΕΥΡΩ
● Αποδεικτικό κατάθεσης ΤΕΕ ή Τράπεζας για τη νόμιμη αμοιβή μηχανικού για τη σύνταξη μελέτης.
● Αποδεικτικό κατάθεσης νομίμων κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ.
● Αποδεικτικό Δημοσίου Ταμείου καταβολής φόρου επί της αμοιβής μηχανικού.

Καλή χρονιά


Η ομάδα μας σας εύχεται καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!