Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πότε απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Επιθεώρησης (ΠΕΑ) ;

Οι άρτια καταρτισμένοι και πιστοποιημένοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές της arcstudio μπορούν να αναλάβουν πλήρως όλη την διαδικασία ενεργειακής επιθεώρησης και έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης. Επίσης, σας προτείνουμε τρόπους ενεργειακής αναβάθμισης του χώρου σας.
 
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Το ΠΕΑ είναι απαραίτητο στις παρακάτω περιπτώσεις:
  • μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου κτιρίου
  • μόλις ολοκληρωθεί η ριζική ανακαίνιση υφισταμένου κτιρίου
  • για την πώληση ενός κτιρίου
  • για την ενοικίαση (μόνο για νέα σύμβαση) αυτοτελούς κτιρίου
  • για την ενοικίαση (μόνο για νέα σύμβαση) τμήματος κτιρίου(άνω των 50μ²)
  • για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον» (πριν και μετά τις επεμβάσεις) 
Το σημαντικότερο, όμως, είναι να μπορεί ο ιδιώτης να αντιληφθεί τη σημασία του Πιστοποιητικού. Ένας χώρος (είτε είναι ολόκληρο κτίριο, είτε μέρος αυτού) που έχει Πιστοποιητικό με μεγάλη ενεργειακή κλάση (Β και πάνω) θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα για τα λειτουργικά του έξοδα, θέρμανση, κλιματισμό, μαγείρεμα κτλ. από έναν παρόμοιο σε τετραγωνικά χώρο, που έχει μικρότερη ενεργειακή κλάση. Επομένως, η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού ή του γραφείου (αλλαγή κουφωμάτων, ηλιακός θερμοσίφωνας κ.α.) είναι στην ουσία επένδυση που θα αποσβεστεί μέσα σε λίγα χρόνια.
Στον τομέα αυτό, η ομάδα μας μπορεί να έρθει στον χώρο σας, να κάνει ενεργειακή καταγραφή και βαθμονόμηση και να εκδόσει το αντίστοιχο Π.ΕΑ. Εκτός από την έκδοση, θα σας προτείνει τρόπους για την ενεργειακή αναβάθμισή του χώρου σας, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εξόδων σας (ΔΕΗ, πετρέλαιο κ.τ.λ.).


Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Βόλου

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την έκδοση οικοδομικής άδειας και κατασκευή κτιρίων σε όλη την Ελλάδα. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr

Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η Δημοτική Αρχή Βόλου για μείωση της ενεργειακής σπατάλης και προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του Σχολικού Συγκροτήματος 1ο ΣΕΚ Βόλου – Β΄ φάση», για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σπ. Τσιρνόβας και ΣΙΑ Ε.Ε.».
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 38.250,42€ (προϋπολογισμός μελέτης 45.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ert.gr, το έργο αφορά στην εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού ισχύος 9,80 KW στην ταράτσα του 1ου Σ.Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ, ο οποίος θα διασυνδεθεί με το δίκτυο διανομής στη χαμηλή τάση.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα ενεργειακών παρεμβάσεων του Δήμου Βόλου περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία 25 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Φωτοβολταϊκά σε πρότυπες στάσεις λεωφορείων στη Νάξο

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας λειτουργίας φαρμακείων, καταστημάτων κτλ. σε όλη την Αττική και τις Κυκλάδες. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr
 
 
Στον Άξονα Προτεραιότητας «01 – Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Ανάπτυξη στάσεων με Φωτιστικά Σώματα τροφοδοτούμενα από Φωτοβολταϊκά Στοιχεία των Αστικών γραμμών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

Η πρόταση που κατατέθηκε από το Δήμο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε στάσεις της αστικής συγκοινωνίας.

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έχει θέσει ως στόχο να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή που κινούνται. Για το λόγο αυτό έχει πρόθεση να δημιουργήσει πρότυπες στάσεις, που θα είναι αναγνωρίσιμες από απόσταση και θα έχουν τα απαραίτητα διακριτικά των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα τις χρησιμοποιούν.

Οι ενεργειακές ανάγκες της κάθε στάσης θα καλύπτονται από κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα που θα τροφοδοτεί με ενέργεια μπαταρίες, οι οποίες θα παρέχουν συνεχές ρεύμα που θα απαιτείται από την κάθε στάση. Το σύνολο των στάσεων, που θα αναπτυχθούν, ανέρχονται σε 58 . Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 103.000 ευρώ και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, αναφέρει: «Άλλο ένα έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Ένα έργο που δείχνει την πρόθεση και την προσπάθειά μας για ανάπτυξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε κοντά στο δημότη και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την εξυπηρέτησή του. Αν και διανύουμε χαλεπούς καιρούς, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες».
 
[econews.gr]

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Άδειας λειτουργίας φαρμακείου

Η ομάδα μας αναλαμβάνει την έκδοση άδειας λειτουργίας φαρμακείων, καταστημάτων κτλ. σε όλη την Αττική, την Άνδρο και τη Σύρο. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr
Για να ανοίξει ένας νέος φαρμακοποιός ένα φαρμακείο ή για να συστεγαστεί με έναν παλαιότερο, πρέπει πρώτα να έχει άδεια λειτουργίας φαρμακείου. Για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας φαρμακείου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 5607/1932 (ΦΕΚ 300 Α') πρέπει να υποβληθούν από τον αιτούντα, μαζί με τη σχετική αίτηση για επιθεώρηση του καταστήματος, όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, τα εξής δικαιολογητικά: 

  • Βεβαίωση της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής, ότι το κατάστημα όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, δεν είναι αυθαίρετο και δεν περιλαμβάνει αυθαίρετες κατασκευές ή προσθήκες.
  • Αντίγραφο συμφωνητικού μισθώσεως από τον αιτούντα φαρμακοποιό του καταστήματος, όπου θα λειτουργήσει το φαρμακείο, ή πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
  • Σχέδιο κατόψεως του καταστήματος, στο οποίο να φαίνονται οι καθαρές διαστάσεις του.
  • Απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής σε κλίμακα 1:200, στο οποίο θα σημειώνονται τα φαρμακεία που ευρίσκονται σε απόσταση μέχρι (100) μέτρων από το υπό λειτουργία φαρμακείο.
  • Βεβαίωση της αρμόδιας πυροσβεστικής υπηρεσίας ότι το κατάστημα διαθέτει σύστημα πυρασφάλειας ή επαρκή πυροσβεστικά μέσα.
Το σχέδιο κατόψεως του καταστήματος, καθώς και το απόσπασμα του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α') του μηχανικού που τα συνέταξε για την ακρίβεια αυτών. 





Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών

Η ομάδα μας αναλαμβάνει τον υπολογισμό του προστίμου και την διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτου σε όλη την Αττική. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109329911 ή στο info@arcstudio.gr 
 
Η ομάδα μας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σύμφωνα με το νέο νόμο 4014/2011.

Με την τακτοποίηση αναστέλλεται για τριάντα (30) χρόνια η επιβολή κυρώσεων, μετά την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου, σε αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης του παρόντος Φ.Ε.Κ. στη Βουλή στις 28.07.2011 
Υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών έως και 30.06.2012


Απαιτούμενα στοιχεία ιδιοκτήτη
1. Στέλεχος της οικοδομικής άδειας*
2. Τοπογραφικό σχέδιο που συνοδεύει την άδεια*
3. Εγκεκριμένα σχέδια που αφορούν στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο*
4. Τίτλοι ιδιοκτησίας
5. Νομιμοποιητικά στοιχεία
6. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη (συντάσσεται από το γραφείο μας)

*Εφ' όσον υπάρχει νόμιμη άδεια για το ακίνητο

Ο 10λογος της διακόσμησης

 Το άρθρο είναι από το arc-deco.blogspot.com

Πολλές φορές βλέπετε κάποια ιδέα που σας αρέσει σε ένα περιοδικό ή σε κάποιο φιλικό σπίτι, αλλά δεν ξέρετε πως να την εφαρμόσετε ακριβώς στο δικό σας σπίτι. Άλλες φορές σας έχουν φέρει δώρο ή αγοράσατε εσείς κάποιο αντικείμενο που σας αρέσει μεν, αλλά δεν είστε σίγουροι αν ταιριάζει στο χώρο σας. Παρακάτω συνόψισα δέκα βασικές αρχές που μπορείτε να έχετε σαν βασικό οδηγό, όσον αφορά τη διακόσμηση.

1. Mix n'match
hommieuk.blogspot.com
Μην φοβάστε να αναμείξετε το παλιό με το καινούριο. Οι μοντέρνες καρέκλες που έχετε βάλει στο μάτι ταιριάζουν άψογα με το παλιό, ξύλινο τραπέζι της γιαγιάς. 

2. Κρέμασέ το
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από άδειους τοίχους. Με σωστές επιλογές μπορείτε να αλλάξετε όλο το ύφος ενός δωματίου. Μπορείτε να κρεμάσετε ακριβά έργα τέχνης ή τις ζωγραφιές των παιδιών σας καδραρισμένες ή ακόμα και κάποια αγαπημένη σας φωτογραφία εκτυπωμένη σε καμβά. Ακόμα και ξύλα που μαζέψατε στην παραλία τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο μπορούν να αποτελέσουν διακοσμητική πρόταση. Ό,τι και να αποφασίσετε να κρεμάσετε, δώστε λίγη παραπάνω σκέψη στο κάδρο. Μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.
3. Χρώμα
houzz.com